Daydreaming

a dToday at work I ran into the historian Simon Schama that was there for a documentary about the art and history of contemporary U.S.A.

And I saw African dancers and musicians entering in the museum galleries with a silver canopy, celebrating the history of the legendary city of Ife (pronounced ee-feh), today the spiritual heart of Yoruba people from Nigeria and Benin.

Chatting with a keen visitor of the exhibition “The American dream pop to the present” I discover that she was from Hackney and when I confess her that I would like to know more about the bourugh we both live in, she tells me about some guided tours that are held every two weeks and invited me for a tea at her place.

Heading the canteen for my lunch break I found a dish that I often cooked, in Italy, whose recipe I discovered in an old cooking book from my mom’s library: potatoes, apples, celery and mayonnaise. Yummy!

In the evening our first Airbnb guest arrives. He is  from Torquay (fan of Agatha Christie, does this name resonate to you?), he is a likeable semi-retired art therapist, who was visiting his son who lives in our borough.

We celebrate with the most classic (though not the best) fish & chips, from Sutton & sons.

The optimism is widespread in my life: I even put in the backyard light bulbs powered by solar panels …

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Oggi al lavoro ho incrociato lo storico Simon Schama che girava un documentario.

E ho visto danzatori e musicisti africani antrare nelle sale del museo con un baldacchino argentato, per celebrare la storia della legendaria città di Ife, che è l’attuale centro spirituale degli Yoruba.

Chiacchierando con una acuta visitatrice della mostra The American dream pop to the present scopro che è di Hackney e quando le confesso che vorrei saperne di più del quartiere mi parla delle visite guidate che si tengono lì ogni due settimane e mi invita a prendere il tè da lei.

A pranzo nella mensa trovo un piatto che mi cucinavo spesso a casa in Italia, la cui ricetta avevo scovato in un vecchio libro di ricette di mamma (il libro, non le ricette): patate, mele, sedano e maionese. Yummy!

La sera arriva a casa il nostro primo ospite Airbnb, originario di Torquay (fan di Agatha Christie, vi dice niente questo nome?), è un simpaticissimo semi-retired art therapist, in visita a suo figlio che vive nel quartiere.

Festeggiamo con il più classico (anche se non il più buono) fish & chips da Sutton & sons.

L’ottimismo dilaga nella mia vita: ho persino messo nel backyard una serie di lampadine alimentate da pannelli solari…

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